Rajská omáčka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rajská omáčka

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jako první si očistíme maso a dáme vařit tak na 2 hodiny. Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a koření a orestujeme. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
Přidáme rajský protlak, promícháme a necháme tak 10 minutek provařit.
Pak přilijeme 1,5 litru horké vody a přidáme kostku bujónu. Necháme provařit. Pak rozmícháme mouku s vodou, nalijeme do omáčky a necháme provařit 20 minut.
Nyní omáčku scedíme přes sítko.
Podle potřeby omáčku ještě dochutíme cukrem a solí, popřípadě můžeme přidat ocet. Maso si nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky.
Omáčku podáváme s knedlíkem nebo s kolínky.
Tip: Omáčka je chutnější druhý den, když se rozleží.
Tip: Můžete použít Knorr Bohatý bujón hovězí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist