Štěpánská hovězí pečeně

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Štěpánská hovězí pečeně

Autor: adminrecepty

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso omyjeme a osušíme. Prostředkem špalíku masa prořízneme dlouhým špičatým nožem otvor, který rozšíříme pomocí obrácené vařečky. Otvor naplníme oloupanými vařenými vejci. Maso zašijeme nebo spíchneme jehlami či párátky.

Připravené maso potřeme rozpuštěným máslem a necháme několik minut odležet. V nádobě rozehřejeme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách opečeme. Potom ho osolíme, opepříme a přidáme všechnu zeleninu, kterou jsme předtím očistili a nakrájeli. Podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme doměkka. To trvá podle druhu masa 1 - 1,5 hodiny, někdy i více. Během dušení maso několikrát obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem.

Před dokončením štěpánskou pečeni na několik minut zapečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme bez poklice při 200 °C. Měkké maso vyjmeme. Zeleninu prolisujeme a dáme zpět do vydušené šťávy, zjemníme malým kouskem másla a velmi krátce povaříme.

Štěpánskou pečeni nakrájíme přes vlákna na porce a podáváme s připravenou omáčkou. Jako přílohu si dáme brambory na všechny způsoby (případně rýži) a nesmí chybět zelenina.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist