špenátovo-sýrové slunce

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Smíchejte mouku, olivový olej, víno a sůl a vypracujte hladké těsto. Přikryjte jej fólií a nechte odpočinout.

Mezitím připravte nádivku. Povařené špenátové listy překrájejte a smíchejte se sýrem ricotta. Přidejte vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozdělte na 2 části. Každou část vyválejte pomocí válečku do tvaru kola. Následně položte na vyválené těsto hrnec o průměru cca 30 cm a těsto obkružte nožem, abyste získali pravidelný kruh. Stejně postupujte i u druhé části těsta. První kolo položte na pečící papír a jemně posypte strouhankou.

Doprostřed kruhu dejte bochánek špenátovo-sýrové náplně. Kolem bochánku pak udělejte z náplně další kruh. Okraje těsta jemně navlhčete vodou. Přikryjte druhým plátem těsta a prostřední bochánek náplně přikryjte miskou, aby náplň zůstala na svém místě. Okraje zamačkejte do sebe pomocí vidličky.

Misku ze středu odstraňte a ostrým nožem nejdříve naznačte místa, kudy povedete řez. Jednotlivé plátky by měly být o šířce cca 3 cm. Terpve pak těsto rozkrájejte směrem k prostřednímu bochánku tak, aby tvořilo tvar slunce.

Jednotlivé plátky pak otočte o 90°, aby náplň v řezu byla otočená směrem vzhůru. Pečeme v troubě cca 30 minut dozlatova.

Poznámka:

víno musí mít pokojovou teplotu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist