Paella s kuřecími paličkami a chorizem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Paella s kuřecími paličkami a chorizem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí paličky opepřete a osolte.

2
Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřejte olej. Přidejte kuřecí paličky a restujte z každé strany asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Vyndejte z pánve a dejte stranou.

3
Do pánve dejte chorizo a restujte několik minut, dokud lehce nezhnědne a nepustí šťávu. Přidejte cibuli, papriku, česnek, sladkou papriku a šafrán. Míchejte asi 3 minuty, dokud zelenina nezměkne.

4
Přidejte rýži, asi dvě minuty směs zlehka promíchávejte a poté zalijte vývarem. Do pánve dejte předpečené kuřecí paličky.

5
Pánev dejte asi na 30 minut do trouby (nezakrývejte) nebo na tak dlouho, dokud nejsou kuřecí paličky propečené. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

6
Paellu podávejte ozdobenou rajčetem a pažitkou.

Poznámka:

Paella je španělský národní pokrm z rýže, masa a zeleniny. Existuje velké množství variací, často se podává s mořskými plody, ale třeba i s králíkem. Výhodou tohoto jídla je, že Vám na jeho přípravu bude stačit jedna velká pánev.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist