Bagel

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bagel

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Izrael

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Trochu mouky oddělíme, uděláme do ní důlek, nasypeme do něj rozdrobené kvasnice, ty zalijeme trochou teplé vody, kvásek necháme vzejít
2. Po 10-15 minutách k vzešlému kvásku zamícháme zbylé suroviny, vymícháme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout na teplém místě
3. Z vykynutého těsta (mělo by zdvojnásobit svůj objem) tvoříme válečky, které spojíme do kroužku, ty přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme znovu vykynout
4. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a necháme ji jen mírně probublávat, bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce jen 30 až 35 sekund z každé strany, vaříme bez pokličky
5. Okapané bagely vyskládáme na plech potřený tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut dozlatova.

Poznámka:

tradiční židovské pečivo
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist