Medvědí pesto

Kategorie: Ostatní

Autor:

Medvědí pesto

Suroviny

Porce: 1 + –
  • podle chuti
  • medvědí česnek 1 ks
  • mořská sůl 1 ks
  • podle potřeby
  • olej 1 ks
  • extra panenský olivový olej 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Itálie

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Medvědí česnek přebereme, očistíme, dobře opereme a potom drobně nakrájíme.

Medvědí česnek vsypeme do mísy, polijeme olejem a zasypeme mořskou hrubozrnnou solí. Na velkou zadělávací mísu o průměru 28 cm medvědího česneku dáváme 2 hrnky oleje a 3 lžíce mořské soli. Ponorným mixérem směs trochu rozmělníme.

Medvědím pestem plníme malé skleničky do 250 ml se šroubovacím uzávěrem. Velké sklenice moc plnit nedoporučuji, pesta je pro rodinu zbytečně moc. Když skleničku naplníme, nahoru do každé dáme lžičku extra panenského olivového oleje.

Skleničky skladujeme na tmavém místě. Medvědí pesto vydrží až dva roky. Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce.

Medvědí pesto je výborné pod maso, do sýrových a tvarohových náplní k plnění slaných šátečků z listového těsta a jako část náplně do pizzy a pity.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist