Houbová směs v tuku

Kategorie: Ostatní

Autor:

Houbová směs v tuku

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozpustíme v kastrolu tuk Ceres nebo sádlo (500 g), na něj nasypeme 2 kg očištěných a na plátky nakrájených lesních hub (nejlépe směs) a za stálého míchání počneme smažit jako smaženici. Přidáme 1/2 lžičky mletého kmínu, 2/3 lžičky mletého pepře, 3 lžičky soli a stále občas mícháme, aby se směs nepřipálila. Směs při smažení pouští šťávu a je bíle kalná, postupně však světlá. V této době (asi po 20 minutách) přidáme do směsi 4 stroužky prolisovaného česneku, zamícháme, dochutíme solí (nepatrně přesolíme).

Houbovou směs v tuku ihned plníme 3 cm pod okraj do menších (2 - 3 dl) uzavíratelných sklenek, které ještě zalijeme 1 cm tuku, zavřeme víčkem a necháme vychladnout. Takto ošetřené houby vydrží uložené na chladnějším místě i rok. Ale pro jistotu je můžeme zavařit, a to druhý den při teplotě 90 °C 15 minut, potom nám houby v tuku vydrží i 3 roky.

Dále se mi osvědčilo (v případě mála lesních hub) přidat do směsi až 40 % nakrájené hlívy ústřičné, která krásně přijme chuť i vůni houbové směsi. Žampiony to neumí a drží si svoji zemitou chuť. Zbylý tuk v hrnci použijeme na další várku, ale klidně i pod maso či na chleba.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist