Staročeský cibulový přívařek

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Alžírsko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory jsem si umyla (neloupaná), prekrojila jsem je napůl a přeložila jsem je do menšího pekáče, který jsem přikryla alobalem. V troubě rozehřáté na 200 ° C jsem je upekla za 40 min. Upečené brambory jsem nechala trošku vychladnout, pak jsem pomocí lžičky vydlabané střed. Pomocí ponorného mixéru jsem si brambory s mlékem rozmixované do hladka.
Mezitím, dokud se brambory pekly, jsem si připravila cibuli. Nejprve jsem si nakrájela slaninu na menší kostky. Pokud by se vynechala slanina, prívarok by byl vhodný i pro vegetariány, jen ta uzená chuť tam bude chybět. Slaninu jsem si orestované na mírném ohni. Doporučuji zapnout odsávání. Mezitím jsem si cibuli nakrájela na měsíčky a když byla slanina hotová, přidala jsem máslo a také cibuli. Počkala jsem dokud se cibule mírně osmažila, až pak jsem přidala třtinový cukr, bobkové listy, 2 lžičky mletého kmínu, sůl a červený vinný ocet.
Cibuli jsem vařila asi 30 min. na mírném ohni. Pak jsem přidala šlehačku na šlehání a postupně jsem přidala skoro celé bramborové pyré, které jsem si připravila na začátku. Prívarok jsem ochutnala a dochutila jsem ho ještě 1 lžičkou mletého kmínu a solí. Prívarok jsem povařila ještě 5 min. a byl hotový.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist