Játrovka

Kategorie: Ostatní

Autor:

Játrovka

Suroviny

Porce: 16 + –
  • vepřový lalok 2 kg
  • maso vepřové 1 kg
  • játra vepřová 2 kg
  • cibule 1 kg
  • sádlo 1 kg
  • česnek 6 stroužek
  • mrkev 3 ks
  • petržel 2 ks
  • masox 2 ks
  • sůl podle chuti 1 ks
  • koření paštikové 1 ks

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si očistíme a pokrájíme cibuli a česnek. Lalok očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme jej vařit s mrkví, petrželí a masoxem.
Vepřové si připravíme na stejné dílky, osolíme, posypeme česnekem, přidáme trošku sádla, podlijeme vodou a přikryté pečeme zhruba 1,5 hodiny. Pak odklopíme a necháme ještě půl hodinky dozlatova upéct (nesmí být vysušené).
Vepřová játra nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Cibulku osmažíme (jen aby zesklovatěla) a na ni dáme játra a orestujeme je. Nesolíme!
Lalok, játra a pečeni necháme úplně vychladnout. Pak je umeleme (střídavě, aby byla paštika promíchaná). Přidáme ještě rozehřáté sádlo, paštikové koření a sůl a vše důkladně promícháme.
Takto připravenou paštiku plníme do čistých sklenic (nejlépe zdobicím sáčkem na krém). Zavařujeme asi 1,5 hodiny při 100 °C.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist