Nakládané zelí

Kategorie: Ostatní

Autor:

Nakládané zelí

Suroviny

Porce: 5 + –
  • hlávka zelí 1 ks
  • sůl 2 lžíce
  • kmín 1 lžička

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtky. Vyřízneme košťál a zelí najemno nakrouháme do větší mísy. Zelí prosolíme, okmínujeme, zamícháme a necháme zhruba 2 hodiny odpočinout.
Rukama promneme, aby zelí pustilo šťávu, a nacpeme do sklenic, které musí být sterilní.
Sklenice plníme ne zcela po okraj, ale mělo by zbýt asi 3 cm místa pod okrajem. Sklenice uzavřeme a necháme v teple kvasit. Asi za 5–6 týdnů je zelí zkysané.

Poznámka:

Pokud je máš, používej sklenice se šroubovacím víčkem, předejdeš tak případnému „odstřelení“ víčka při procesu kvašení. Při nakládání můžeš k zelí přidat i několik jablek. Lepší jsou spíš menší. Zelí díky jablkům získá jemnější a nasládlejší chuť. Jablíčka nevyhazuj – využij je jako pikantní pochoutku třeba při přípravě obložených mís.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist