Těsto na pizzu k zamražení
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek
Suroviny
- droždí 1 kostka
- olivový olej 4.5 lžíce
- cukr 1 lžíce
- hladká mouka 800 g
- voda 400 ml
- sůl 1.2 lžička
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Ve velké míse rozpustíme droždí s cukrem a necháme 10 minut stát
2. Přidáme 3 lžíce oleje, postupně 800g hladké mouky a zpracováváme těsto tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy
3. Na pomoučeném vále ještě asi 5minut vypracováváme těsto, aby bylo pružné a hladké
4. Potom ho necháme kynout v míse vytřené olejem asi 1hodinu
5. Těsto znovu propracujeme a rozdělíme na tři díly
6. Z každého dílu vytvoříme bochánek a necháme je asi 15 minut pod utěrkou odpočinout
7. Trouba předehřejeme na 230-240 °C
8. Koule rozválíme na tři placky o průměru asi 35 cm
9. Dáme je na plech, potřeme olejem a v troubě pečeme v dolní části 12-15 minut
10. Pokud se během pečení utvoří na povrchu těsta puchýře, propíchneme je vidličkou
11. Hotové korpusy necháme vystydnout, zabalíme do mikrotenových sáčků a dáme do mrazničky, kde tyto korpusu vydrží až 3 měsíce
12. Po rozmrazení pizzy potřeme olejem, poklademe na ně různé suroviny dle chuti a krátce zapečeme.
2. Přidáme 3 lžíce oleje, postupně 800g hladké mouky a zpracováváme těsto tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy
3. Na pomoučeném vále ještě asi 5minut vypracováváme těsto, aby bylo pružné a hladké
4. Potom ho necháme kynout v míse vytřené olejem asi 1hodinu
5. Těsto znovu propracujeme a rozdělíme na tři díly
6. Z každého dílu vytvoříme bochánek a necháme je asi 15 minut pod utěrkou odpočinout
7. Trouba předehřejeme na 230-240 °C
8. Koule rozválíme na tři placky o průměru asi 35 cm
9. Dáme je na plech, potřeme olejem a v troubě pečeme v dolní části 12-15 minut
10. Pokud se během pečení utvoří na povrchu těsta puchýře, propíchneme je vidličkou
11. Hotové korpusy necháme vystydnout, zabalíme do mikrotenových sáčků a dáme do mrazničky, kde tyto korpusu vydrží až 3 měsíce
12. Po rozmrazení pizzy potřeme olejem, poklademe na ně různé suroviny dle chuti a krátce zapečeme.
Podobné recepty
- » Těsto na pizzu II
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Bezlepkové těsto na pizzu
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Pravé italské těsto na pizzu
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Domácí kynuté těsto na domácí pizzu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kynuté těsto na pizzu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Těsto na pizzu z tvarohu
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Chlebové těsto na pizzu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001134) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250181) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232229) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211623) - » Couračka
(Navštívilo: 150197) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110213)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy