Focaccia s červenou cibulí

Kategorie: Ostatní

Autor:

Focaccia s červenou cibulí

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Dominikánská republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Smíchejte mouku se solí a cukrem, přidejte rozdrobené droždí a promíchejte. Do mouky vetřete máslo a postupně přidávejte vlažnou vodu. Hněťte do měkkého těsta, můžete přidat trochu vody, pokud by těsto bylo příliš suché.

2
Těsto válejte a hněťte asi 10–15 minut, dokud nebude vláčné a pružné. Nechte ho kynout na teplém místě, dokud asi nezdvojnásobí svůj objem.

3
Rozklepejte těsto a vytvarujte ho do obdélníku, nebo ho vtlačte do obdélníkového pekáče. Posypte těsto rozmarýnem a cibulí nakrájenou na tenké měsíčky, přikryjte potravinovou fólií a znovu nechte na teplém místě kynout.

4
Smíchejte olivový olej, cukr, ocet a přelijte směsí cibuli. Pečte 25 minut. Potom přelijte chléb zbytkem olejové směsi a pečte dalších 5 minut, dokud povrch nezkaramelizuje a nebude zlatohnědý.

Poznámka:

recept na 1 - 2 chleby (dle velikosti)
Variace:
° Plněná focaccia je oblíbená i při grilování. Udělejte těsto podle bodů 1–3 a rozdělte ho na dva díly. Těsto vtlačte do dvou pizzových forem nebo jiných kruhových forem a ty položte na příčky v troubě. Těsto posypte hrubou solí a nechte ho 15–20 minut stát. Potom předehřejte troubu na 180 °C, pečte chléb 20 minut a nechte ho vychladnout. Rozřízněte chleba podélně a naplňte jej například mixem z grilované zeleniny, jako je malá dýně, lilek, zelený pepř a houby. Zabalte každou focacciu do alobalu a pečte dalších 25 minut na 180 °C. Potom je z fólie vybalte a pečte ještě 5 minut. Nařezejte chleba na klínky a podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist