Lepší těsto na pizzu
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek
Suroviny
- hladká mouka 200 g
- tuk 60 g
- droždí 15 g
- žloutek 1 ks
- mléko 1 dl
- Potěr korpusu
- strouhaný sýr 120 g
- olej 3 lžíce
- rajský protlak 4 lžíce
- česnek 2 stroužek
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Itálie
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, mléko, tuk a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě
3. Vše dobře smícháme
4. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
5. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
6. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme-li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
7. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 kola o průměru 24 cm, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
8. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza
9. Na těsto naskládáme různé ingredience, u italské pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, salám, sýr, zeleninu.....), v Čechách si klidně pizzu můžeme posypat sýrem až nakonec
10. Zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více, nebo v elektrické kulaté pánvi, zde budeme s nastavením teploty opatrnější, chce to vyzkoušet, aby se vám těsto zespodu nepřipalovalo!
Doporučení:
Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným s rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě
3. Vše dobře smícháme
4. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
5. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
6. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme-li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
7. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 kola o průměru 24 cm, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
8. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza
9. Na těsto naskládáme různé ingredience, u italské pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, salám, sýr, zeleninu.....), v Čechách si klidně pizzu můžeme posypat sýrem až nakonec
10. Zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více, nebo v elektrické kulaté pánvi, zde budeme s nastavením teploty opatrnější, chce to vyzkoušet, aby se vám těsto zespodu nepřipalovalo!
Doporučení:
Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným s rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.
Poznámka:
2 porce = 2 korpusyPodobné recepty
- » Nejlepší sladkokyselá čočka
(Hodnocení: 2.29 - hlasovalo 7x) - » Francouzské brambory - nejlepší recept
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Nejlepší králík a velice jednoduchý
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Nejlepší svíčková
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Nejlepší tuňákový salát
(Hodnocení: 3.67 - hlasovalo 3x) - » Nejlepší marináda na maso
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Nejlepší kuře na neděli
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003156) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254596) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232643) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213056) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122615) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110542)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy