Ajvar
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek
Suroviny
- kápie 5 kg
- lilel 2 ks
- olivový olej 170 ml
Doba přípravy: 300 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Mixování, mletí
Země: Chorvatsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Lilky i se slupkou dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi 30 minut, po vychladnutí liky vydlabeme
2. Celé papriky opečeme na grilu nebo v troubě, jakmile je slupka tmavě hnědá s puchýřky, přendáme je do mísy a na čtvrt hodiny je překryjeme potravinářskou fólií (také je můžeme zavřít do igelitového sáčku)
3. Ze zapařených paprik odstraníme slupky, stopky a jádřince, umeleme je v mlýnku na maso, propasírujte lisem na brambory nebo je nakrájíme na jemno, rozhodně papriky nemixujeme v mixéru na kaši!
4. Všechny připravené ingredience dáme do hrnce, vydatně osolíme, zalijeme olejem a pomalu vařím asi 3 hodiny, hmotu udržujeme těsně pod bodem varu a stále mícháme, až vznikne hustá hmota
5. Hotový Ajvar necháme vychladnout.
Doporučení:
Hotový Ajvar můžeme také zavařit; do čistých sklenic směs nalijeme ještě horkou, sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
2. Celé papriky opečeme na grilu nebo v troubě, jakmile je slupka tmavě hnědá s puchýřky, přendáme je do mísy a na čtvrt hodiny je překryjeme potravinářskou fólií (také je můžeme zavřít do igelitového sáčku)
3. Ze zapařených paprik odstraníme slupky, stopky a jádřince, umeleme je v mlýnku na maso, propasírujte lisem na brambory nebo je nakrájíme na jemno, rozhodně papriky nemixujeme v mixéru na kaši!
4. Všechny připravené ingredience dáme do hrnce, vydatně osolíme, zalijeme olejem a pomalu vařím asi 3 hodiny, hmotu udržujeme těsně pod bodem varu a stále mícháme, až vznikne hustá hmota
5. Hotový Ajvar necháme vychladnout.
Doporučení:
Hotový Ajvar můžeme také zavařit; do čistých sklenic směs nalijeme ještě horkou, sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Poznámka:
Chorvatská omáčka k masům. recept na 1 litr omáčky.Podobné recepty
- » Ajvar
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Čevabčiči s ajvarem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tvarohová pomázanka s ajvarem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Čevabčiči v housce s ajvarem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ajvar
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003037) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254564) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232631) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213031) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122596) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110533)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy