Bešamelová omáčka

Kategorie: Ostatní

Autor:

Bešamelová omáčka

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do rozehřátého másla za stálého míchání přidáváme mouku
2. Do jíšky postupně přiléváme studené mléko a metličkou rozšleháváme dohladka (nesmí se vytvořit žmolky)
3. Vaříme cca 10-15 minut do zhoustnutí
4. Osolíme, dochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a bílým pepřem.

Doporučení:
Omáčku musíme dobře provařit (jen na mírném ohni, jinak se připálí), měla by moučnou chuť. Pokud nám přece jenom trochu sežmolkovatí, dá se zachránit tím, že ji přecedíme. Aby se na omáčce nevytvořil škraloup, pokapeme ji rozpuštěným máslem, nebo trochou smetany.

Poznámka:
Pokud do výše uvedeného základu vhodíme 2 lžíce rajčatového protlaku a dle chuti cukru, máme jednoduchou rajskou omáčku. Dvě lžíce na drobno pokrájené pažitky vmíchané do bešamelového základu nám vytvoří pažitkovou omáčku. Do bešamelové omáčky vmíchaná plnotučná hořčice s několika kapkami citrónu nám umožní okamžitě podávat hořčicovou omáčku ...
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist