Jidáše

Kategorie: Ostatní

Autor:

Jidáše

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ze lžíce cukru, 3-4 lžic mouky, rozdrobeného droždí a trochy vlažné smetany připravte kvásek
2. Po 15-20 minutách vzejitý kvásek smícháme se zbytkem cukru a mouky, žloutky, povoleným máslem, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou, vanilkovým cukrem, špetkou soli
3. Na závěr do těsta zapracujeme vlažnou smetanu
4. Na pomoučeném vále zaděláme těsto, pod čistou hadrovou utěrkou, v teple, necháme těsto kynout
5. Zhruba po 1 hodině z vykynutého těsta začneme oddělovat jednotlivé kousky, z kterých vyválíme válečky, přímo na plechu vyloženém pečícím papírem z nich vytvarujeme spirálky (jejich tvar totiž symbolizuje provaz, na kterém se Jidáš oběsil), necháme je ještě dalších cca 15 minut kynout
6. Připravené jidáše potřete rozšlehaným vajíčkem
7. V troubě vyhřáté na 170-180 °C pečeme asi 25 minut
8. Ještě horké jidáše pokapeme medem a podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist