Bagety s vlašskými ořechy

Kategorie: Ostatní

Autor:

Bagety s vlašskými ořechy

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Třtinový cukr 2 lžička
  • Instantní droždí 7 g
  • Olivový olej 60 ml
  • Hladká mouka, prosátá 300 g
  • Celozrnná chlebová mouka, prosátá 150 g
  • Dýňová semínka 2 lžíce
  • Slunečnicová semínka 2 lžička
  • Vlašské ořechy, opražené 185 g
  • Sůl - dle chuti 1 lžička
  • Máslo, rozpuštěné 20 g

Doba přípravy: 190 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejte na 200°C. Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10-12 minut stát.
Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová semínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého elastického těsta. Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou folii a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte řezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist