Čokoládový likér ala Bayleis

Kategorie: Nápoje

Autor:

Čokoládový likér ala Bayleis

Suroviny

Porce: 1 + –
  • mléko 500 ml
  • Salko 1 plechovka
  • rum 350 ml
  • neslazené kondenzované mléko 1 plechovka
  • čokoláda na vaření 100 g

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Salko vaříme 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Salko necháme do druhého dne vychladnout.

Druhý den si připravíme vodní lázeň. Nad vroucí vodu postavíme mísu, ve které rozpustíme čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu metličkou vyšleháme s uvařeným Salkem a potom postupně přidáme neslazené kondenzované mléko, mléko a rum. Množství rumu si každý přizpůsobí podle své chuti.

Vše dobře zamícháme a poté přeléváme přes sítko do láhví, aby v likéru neplavaly zbylé hrudky čokolády. Necháme několik dní v chladu uležet.

Čokoládový likér ala Bayleis podáváme jako velmi chutný delikátní nápoj při různých příležitostech.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist