Bezový mošt
Kategorie: Nápoje
Autor: sarysek
Suroviny
- kyselina citronová 2.5 g
- cukr krystal 100 g
- voda 2.5 dl
- bezová šťáva 1 l
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Zavařování
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zralé plody bezu umyjeme pod tekoucí vodou a odstraníme stopky. Plody rozmačkáme a necháme několik hodin stát, aby lépe pustily šťávu. Pak je prolisujeme a vylisovanou šťávu necháme stát, aby se usadil zákal.
Čistou šťávu stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno. Odměříme, přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Připravenou šťávu naplníme do čistých umytých sklenic. Uzavřeme a vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou. Bezový mošt sterilizujeme v páře asi 20 minut při 80 °C nebo 5 minut od bodu varu.
Sklenice s bezovým moštem vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Čistou šťávu stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno. Odměříme, přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Připravenou šťávu naplníme do čistých umytých sklenic. Uzavřeme a vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou. Bezový mošt sterilizujeme v páře asi 20 minut při 80 °C nebo 5 minut od bodu varu.
Sklenice s bezovým moštem vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Podobné recepty
- » Bezový mošt
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bezový sorbet
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Voňavý ocet - bezový domácí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bezový mošt
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bezový sirup
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bezový sirup II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Šťáva z bezových květů
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002818) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254392) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232584) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212964) - » Couračka
(Navštívilo: 150219) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122555) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110513)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy