Ostružinový likér

Kategorie: Nápoje

Autor:

Ostružinový likér

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na přípravu likéru budeme potřebovat cukrový sirup: 1 kilo cukru nasypeme do 3/4 litru vody a za mírného varu a stálého míchání ho rozpouštíme po dobu asi 15-ti minut. Necháme vychladnout a pokud ho připravujeme s předstihem, tak sirup i v chladu uchováme.

Zralé, ale ne přezrálé zahradní ostružiny šetrně opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a zalijeme malým množstvím vody. Přivedeme k varu a mírně asi 2 minuty povaříme. Uvařenou ostružinovou „kaši“ stáhneme a necháme chvíli nakvasit.

Pak scedíme přes sterilní plátýnko. Vymačkáme šetrně i šťávu z drtě v plátýnku. Ostružinovou šťávu doplníme na objem 1 litru vodou, nejlépe převařenou, vychladlou.

K 1 litru takto získané šťávy přilijeme 0,5 litru vody, 0,5 litru cukrového sirupu a 1 litr konzumního lihu ( 80 objemových % alkoholu). Promícháme a ostružinový likér necháme ustát. Můžeme ho ještě jednou přefiltrovat přes plátýnko, ale není to podmínkou.

Ostružinový likér plníme do sterilních suchých lahví, které hned uzavřeme sterilními uzávěry. (Korkové zátky lze dobře sterilovat např. v cedníku nad horkou párou). Likér necháme vychladnout a uložíme na chladném místě.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist