Svařené víno s karamelem a rumem

Kategorie: Nápoje

Autor:

Svařené víno s karamelem a rumem

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na plotnu postavíme hrnec odpovídající velikosti podle výsledného množství a zahřejeme jej. Do horkého hrnce vsypeme cukr a jakmile začne cukr karamelizovat, stáhneme plamen a za stálého míchání pomalu vytváříme karamel. Pro bílé víno se snažíme o co nejsvětlejší karamel, pro červené uděláme trochu tmavší.

Mezitím si zavaříme vodu (asi 0,5 l) a jakmile je cukr rozpuštěn, horkou vodu nalijeme do hrnce. Pozor opatrně, karamel je velice horký a voda se začne okamžitě vypařovat a spálit se párou není příjemné. Karamel ztuhne, ale po chvíli se zase rozpustí.

Do vařící vody přidáme koření a necháme asi 10 minut vařit. Následně do hrnce vlijeme víno a zahříváme. Víno nesmí nikdy vařit, takže ho sledujeme a jakmile se na dně objeví první bublinka, hrnec odstavíme.

Na závěr svařené víno dochutíme kapkou rumu. Tady opravdu velmi opatrně, rum umí moc dobře posloužit a dát vínu mnohem výraznější chuť, ale jakmile se to s ním přežene a jde ve vínu cítit víc než je potřeba, tak celý dojem zkazí. Já dávám asi tak půl malého panáka na 2 litry vína.

Svařené víno s karamelem a rumem zbavíme scezením koření a je hotovo. Kdo chce, může ještě na závěr přisladit trochou cukru. Přesné množství rumu a ani cukru nevím, vždy se řídím podle chuti a citu v průběhu přidávání a na závěr několikrát ochutnávám a po troškách přilévám, dokud nedosáhnu správného výsledku. Ze začátku se mi často stávalo, že bylo rumu moc, ale po pár neúspěšných pokusech na to člověk přijde.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist