Víno z jablečné šťávy

Kategorie: Nápoje

Autor:

Víno z jablečné šťávy

Suroviny

Porce: 1 + –
  • cukr krystal nebo krupice 3.5 kg
  • jablečná šťáva 25 l

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké měsíčky. Dáme je do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla potopená, a nějaký čas je necháme kysat. Pak všechna jablka prolisujeme na lisu na ovoce.

Jablečnou šťávu vlijeme do demižonu a zasypeme cukrem v uvedeném poměru. Na 25 l šťávy budeme potřebovat 3,5 kg cukru. Demižon uzavřeme a necháme kysat zhruba 1,5 měsíce. Až víno vykysá, stáhneme ho do lahví.

Víno z jablečné šťávy je sice podle opravdu starého receptu, ale je pěkně silné.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist