Jablečný džus

Kategorie: Nápoje

Autor:

Jablečný džus

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do jablečného džusu se hodí jakákoliv jablka, i ta méně kvalitní. Musíme je však dobře oloupat, zbavit jadřinců, stopek a vykrojit vadné části.

Takto očištěná jablka nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, podlijeme menším množstvím vody a dusíme doměkka. Jablka důkladně rozmixujeme a přes síto ještě dobře propasírujeme.

Do tekutiny vmícháme cukr a kyselinu, ochutnáme a buď ještě přikyselíme nebo dosladíme. Po řádném rozmíchání můžeme džus plnit do lahví, které důkladně uzavřeme. Lahve s nápojem musíme asi 20 minut sterilovat v hrnci s horkou vodou.

Před podáváním jablečný džus ředíme minerální nebo stolní vodou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist