Sorbet z černého rybízu a máty

Kategorie: Nápoje

Autor:

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hrnce dáme rybíz, cukr a 300 ml vody. Přisypeme mátu a vaříme dokud se ovoce nerozvaří a máta nevyluhuje, čili zhruba cca 15 minut. Rozvařené ovoce s mátou přelijeme přes sítko a ovoce protlačíme přes sítko pomocí lžíce.
Do hrnce dáme jahody, cukr a 300 ml vody. Přisypeme meduňku a vaříme dokud se ovoce nerozvaří a meduňka nevyluhuje, čili cca 25 minut. Rozvařené ovoce s meduňkou přelijeme přes sítko a ovoce protlačíme přes sítko pomocí lžíce. Plátek želatiny dáme namočit na 3 minuty do vody, potom ho vyjmeme a vhodíme do stále horkého sorbetu. Přidáme javorový sirup a šťávu z citrónu a dobře promícháme. Necháme vychladnout a dáme do jakékoliv mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme minimálně 4-5 hodin. Sorbet bude mít nejlepší konzistenci, pokud ho vždy jednou za hodinu během mrazení promícháme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist