Domácí rajčatová šťáva

Kategorie: Nápoje

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –
  • rajčata 5 kg
  • cukr 20 g
  • salicil 3 špetka

Doba přípravy: 245 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rajčata důkladně omyjeme, vyřízneme jádro, nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny a dáme do mísy.
Nakrájená rajčata propasírujeme.
Takhle získanou šťávu necháme vařit téměř 3 hodiny na středním ohni. Občas promícháme.
Když už je šťáva hustá, ochutíme připraveným cukrem a asi 5 minut ještě vaříme.
Ještě horké vlijeme do čistých lahví. Do hrdla přidáme špetku salicilu a láhve hned zavřeme.
Dáme nasucho pařit. (Větší nádobu vyložíme se látkou, vložíme láhve a zakryjeme.)
Tip: Podle chuti přidáme mletý bílý pepř.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist