Babiččin dort

Kategorie: Moučníky

Autor:

Babiččin dort

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Rumunsko

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně vmícháme cukr (250 g) a dál šleháme, aby sníh byl úplně pevný. Přidáme mleté lískové ořechy a nakonec mouku. Formu na dort vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů asi 20-25 minut. Upečené těsto necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak přidáme horkou čokoládu už předem rozpuštěnou s tukem ve vodní lázni. Necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a za stálého míchání ho vlijeme do vychladlé směsi. Chvíli necháme odležet, aby trochu ztuhla. Vychladlé těsto podélně rozkrojíme na 3-4 kusy. Každý kus namažeme připravenou směsí a dáváme jeden na druhý. Celý dort pak namažeme směsí, posypeme osmahlými mletými lískovými ořechy. Ozdobíme celými lískovými ořechy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist