Quiche Lorraine

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Prásátou hladkou mouku dáme na vál a uprostřed uděláme důlek. Do něj vyklepneme vejce, osolíme a přidáme na menší kostky nakrájené změklé máslo. Vypracujeme měkké těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet.

Z těsta vyválíme placku asi 3 mm silnou a vyložíme ji koláčovou formu o průměru 18 cm, kterou jsme si předem vymazali máslem. Přečnívající okraje oddělíme přitisknutím válečku na hranu formy. Troubu si předehřejeme na 190°C.

Slaninu nakrájíme na kostičky a ná pánvi ji mírně opečeme. Vejce smícháme s créme fraiche, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

Těsto ve formě posypeme slaninou a nastrouhaným sýrem a přelijeme ochucenou směsí vajem a créme fraiche.

Pečeme asi 25 minut.

Koláč podáváme horký.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist