Bavorské vdolky
Kategorie: Moučníky
Autor: andrea
Suroviny
- Polohrubá mouka 500 g
- Vlažné mléko 200 g
- Cukr 60 g
- Droždí 1 kostka
- Vejce 1 ks
- Citronová kůra 1 lžička
- Rozpuštěné máslo 0.25 ks
- Sůl 1 lžička
- Tvaroh měkký 1 ks
- Ovocná marmeláda 1 sklenice
- Šlehačka 1 kelímek
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si kvásek. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěné máslo a zbytek vlažného mléka. Poté přidáme i vykynutý kvásek, promíchamé a těsto necháme na teplém místě vykynout.
Těsto poté vyválíme na placku tak 1,5cm vysokou a kulatou formičkou vykrajujeme vdolky. Pomoučníme si vál a vykrájené vdolky na něj poklademe a necháme je opět nakynout Do nakynutých vdolků uděláme prstem prohlubeň.
Nakynuté vdolky vkládáme do rozpáleného oleje důlkem dolů a poté je usmažíme z druhé strany dozlatova. Poté je můžeme potřím marmeládou, měkkým tvarohem a šlehačkou.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěné máslo a zbytek vlažného mléka. Poté přidáme i vykynutý kvásek, promíchamé a těsto necháme na teplém místě vykynout.
Těsto poté vyválíme na placku tak 1,5cm vysokou a kulatou formičkou vykrajujeme vdolky. Pomoučníme si vál a vykrájené vdolky na něj poklademe a necháme je opět nakynout Do nakynutých vdolků uděláme prstem prohlubeň.
Nakynuté vdolky vkládáme do rozpáleného oleje důlkem dolů a poté je usmažíme z druhé strany dozlatova. Poté je můžeme potřím marmeládou, měkkým tvarohem a šlehačkou.
Podobné recepty
- » Bavorské vdolky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské pečené koleno
(Hodnocení: 1.65 - hlasovalo 20x) - » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Bavorské roštěnky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Bavorské červené zelí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské flíčky se zelím
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003552) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255288) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232756) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213365) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122813) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110611)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy