Kremrole
Kategorie: Moučníky
Autor: andrea
Suroviny
- Balení čerstvého listového těsta 2 ks
- Vejce 1 ks
- Voda 5 dl
- Cukr krupice 500 g
- Bílky 5 ks
- Moučkový cukr na posypání 3 lžíce
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Postup:
Rozválejte dva balíčky listového těsta na tenký plát o velikosti přibližně 60 × 30 centimetrů. Lépe vám to půjde, pokud si vál i váleček posypete hladkou mouku.
Těsto vyválejte do rozměru 30 × 60 cm.
Placku rozkrájejte na třícentimetrové proužky.
Plát z vrchní strany potřete rozšlehaným vejcem a rozkrájejte rádýlkem na přibližně třícentimetrové proužky. Jednotlivé proužky natáčejte na cukrářské trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Začněte vždy stáčet od nejširší strany trubičky směrem k nejužší. Konec pečlivě přimáčkněte, aby netvořil zbytečně vystouplý kousek, což by po upečení nevypadalo pěkně.
Na cukrářské trubičky těsto naviňte potřenou stranou vzhůru.
Upečené kremrole na trubičkách
Trubičky potom pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 15–20 minut. Pak je nechte vychladnout.
Z upečených kremrolí vyjměte kovové trubičky. Nejlépe to jde tak, když si kremrolku jednou rukou přidržíte a druhou lehce otáčíte trubičkou, ať se sama "vyšroubuje" a zůstane vám jen těsto připravené k plnění.
NÁPLŇ:
Na náplň do kremrolek potřebuje jen bílky a cukrový rozvar. Rozvar připravíte tak, že dáte vařit 300 gramů cukru a asi 500 mililitrů vody.
Voda by měla v hrnečku cukr úplně zakrývat. Pokud bude vody víc, budete rozvar připravovat déle.
Nechjte vařit přibližně půl hodiny, dokud se nevytvoří rozvar, houstnoucí tekutina, která dá náplni pevnost a sladkou chuť.
Rozvar musí tvořit řetízkující bubliny.
Kremrole naplňte krémem.
Že má rozvar tu správnou konzistenci nejlépe poznáte pomocí jakéhokoliv očka – třeba vytvořeného z kousku drátu, nebo použijte nějaký kuchyňský nástroj. Namočte jej do rozvaru a skrz očka foukněte jako do bublifuku. Pokud se vytvoří řetízkující pás bublin, máte vyhráno a povedlo se vám uvařit ten správný rozvar.
Zbylých 200 gramů cukru vyšlehejte s pěti bílky dotuha. Ještě horký rozvar hodně pomalu vlévejte do vyšlehaných bílků – stále šlehejte.
Jakmile vlijete veškerou hustou tekutinu, ještě chvíli bílky šlehejte.
Poté si vezměte cukrářský sáček a naplňte ho vzniklým krémem. Trubičky pak lehce pocukrujte jemným moučkovým cukrem.
Podobné recepty
- » Rychlé kremrole z listového těsta
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Báječné kremrole
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Těsto na kremrole
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 10x) - » Rychlé kremrole z lineckého těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Krabí kremrole
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kremrole II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001145) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250183) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232229) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211624) - » Couračka
(Navštívilo: 150197) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110213)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy