Dia perníčky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Dia perníčky

Suroviny

Porce: 1 + –
  • jedlá soda 0.5 lžička
  • hladká mouka 350 g
  • vejce 1 ks
  • perníkové koření 1 lžíce
  • sorbit 50 g
  • citronová kůra 1 lžíce
  • máslo 50 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z hladké mouky, másla, sorbitu, rozklepnutého vejce, jedlé sody, perníkového koření a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladu do druhého dne.

Těsto vyválíme na 3 mm tenký plát, vykrajujeme formičkami různé tvary podle fantazie.

Vykrájené perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 12 minut při 180 °C.

Dia perníčky podáváme jako lahodné vánoční cukroví s nezaměnitelnou perníkovou chutí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist