Vánoční perníčky okamžitě měkké

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vánoční perníčky okamžitě měkké

Suroviny

Porce: 1 + –
  • tuk na pečení 75 g
  • koření do perníku 2 lžička
  • vejce 2 ks
  • jedlá soda 1 lžička
  • kakao 1 lžíce
  • cukr moučka 140 g
  • med 2 lžíce
  • kypřící prašek do perníku 1 lžička
  • hladka mouka 400 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Smícháme hladkou mouku, jedlou sodu, cukr moučka, med, tuk na pečení, vejce, koření do perníku, kakao, prášek do perníku a zpracujeme těsto. Tuk na pečení a med si necháme lehce povolit v mikrovlnné troubě.

Těsto zpracujeme, pokud chceme perníčky světlejší, nepřidáváme kakao. Já ale kakao dávám, protože pak lépe vynikne bílková poleva. Těsto nenecháváme dlouho odležet a perníčky pečeme asi 30 minut po zpracování těsta.

Perníčky pečeme asi 5 - 7 minut při 200 °C, nebojte se toho, budou skvělé. Jakmile jeden perníček otočíme a je zespoda lehce nahnědlý, jsou perníčky hotové.

Vánoční perníčky okamžitě měkké servírujeme na sváteční stůl jako jemné a voňavé cukroví.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist