Velikonoční kynutý kolář ala volské oko

Kategorie: Moučníky

Autor:

Velikonoční kynutý kolář ala volské oko

Suroviny

Porce: 4 + –
  • mouky Nomix 300 g
  • vody 170 g
  • žloutek 1 ks
  • cukru 65 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • droždí 15 g
  • soli 2.5 g
  • Maková náplň: Mletý mák, cukr, mléko, trocha zavařeniny nebo povidel, špetka skořice 1 ks
  • Tvarohová náplň: měkkého tvarohu 250 g
  • cukru 50 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • vejce 1 ks
  • másla 30 g
  • Citrónová kůra 1 špetka
  • cereální kaše Nomina (rýžová) 2 lžíce
  • Meruňkový kompot 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Snídaně

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme, popř. dochutíme skořicí.

Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech ingrediencí.

Meruňky necháme na sítku okapat.

Všechny ingredience na těsto najednou smícháme a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 5 min. odpočinout a pak roztlačíme na vymazaném plechu. Potřeme celou plochu vrstvou makové náplně. Na několika místech pak vytvoříme další vrstvu, tentokrát z tvarohové náplně a to v oválném tvaru tak, aby náplň připomínala tvar usmaženého vejce. Do středu každého „bílku“ položíme ještě půlku zavařené meruňky, takže docílíme finálního vzhledu tzv. volského oka.

Necháme nakynout a následně pečeme při 170°C asi 25 minut (záleží na velikosti formy).
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist