Jogurtový koláč s meruňkami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jogurtový koláč s meruňkami

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do jogurtu (ne nízkotučný, ale kvalitní) vmícháme vejce, mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Těsto uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25 minut na 170 °C dorůžova. Hotový korpus necháme zcela vychladnout.

Kompotované půlky meruněk i jahody necháme okapat. Agar rozehřejeme.

Tvarohy smícháme s vajíčkem (domácím) i oběma druhy cukru do hladkého krému. Podle potřeby krém rozředíme mlékem. Záleží, jaký použijeme tvaroh, nízkotučný je sám dost řídký. Našlehaný tvarohový krém rozetřeme na korpus a povrch uhladíme.

Na tvaroh naskládáme meruňky i jahody (maliny, ostružiny). Na ovoce naneseme štětcem agar a uložíme do chladničky zatuhnout.

Jogurtový koláč s meruňkami krájíme tak, aby uprostřed každého kousku byla půlka meruňky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist