Těsto na kynuté buchty

Kategorie: Moučníky

Autor:

Těsto na kynuté buchty

Suroviny

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v mouce důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, příidáme lžičku cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme vzejít kvásek. K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlažného mléka s rozpuštěným máslem. Dále přidáme vejce, žloutek, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Těsto se nesmí lepit na mísu. Vzniklé těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca hodinu. Během kynutí musíme 2x promísit.
Z vykynutého těsta vyválíme dlouhého hada, rozkrájíme na díly. Tyto díly plníme různými náplněmi a dobře uzavřeme. Konce spojíme a zatočíme. Dobře uzavřené vkládáme do vymaštěného pekáče. Každou buchtu musíme potřít ze všech stran, aby se buchty neslepily a šly dobře oddělit.
Troubu předehřejeme na 170 stupňůa pečeme dozlatova. Teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem. Buchty jsou poté chutnější.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist