Angreštový smetanový dort
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek
Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr krystal 150 g
- hladká mouka 200 g
- vanilkového cukru Dr.Oetker 1 balení
- 33% smetana ke šlehání 800 ml
- kompotovaný angrešt 750 g
- cukr 200 g
- voda 300 ml
- plátková želatina 20 g
Doba přípravy: 12 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vejce vytlučeme do připravené misky ze šlehače, přidáme krystalový cukr a dáme šlehat na střední rychlost.
Do vyšlehané hmoty velice zlehka vmísíme prosátou mouku s vanilkovým cukrem.
Těsto zlehka vlijeme do připravené dortové formy s uzavřeným dnem.
Pečeme na 180 °C asi 35 minut.
Po upečení necháme vychladnout.
Prokrojíme na dva plátky a spodní díl vložíme zpět do dortové formy.
Šlehačku vyšleháme.
Třetinu angreštu rozmixujeme najemno.
Cukr a želatinu rozpustíme v troše teplé vody a směs vmícháme do šlehačky.
Vzniklou hustou pěnu navrstvíme do dortové formy na předem připravený korpus a proložíme druhou třetinou angreštu.
Vše dobře rozvrstvíme, přikryjeme druhou částí korpusu a povrch přetřeme tenkou vrstvou náplně.
Dort dáme vychladit.
Poslední třetinu angreštu (pro pěknou barevnost můžeme zkombinovat třeba s červenými malinami a modrými ostružinami) rozložíme na povrch dortu.
Vodu či šťávu na polevu ohřejeme na teplotu asi 60 °C a rozpustíme v ní želatinu.
Necháme chladnout bez míchání, abychom nevmíchali do polevy bublinky.
Až začne poleva tuhnout přelijeme jí dort a dochladíme v lednici.
Do vyšlehané hmoty velice zlehka vmísíme prosátou mouku s vanilkovým cukrem.
Těsto zlehka vlijeme do připravené dortové formy s uzavřeným dnem.
Pečeme na 180 °C asi 35 minut.
Po upečení necháme vychladnout.
Prokrojíme na dva plátky a spodní díl vložíme zpět do dortové formy.
Šlehačku vyšleháme.
Třetinu angreštu rozmixujeme najemno.
Cukr a želatinu rozpustíme v troše teplé vody a směs vmícháme do šlehačky.
Vzniklou hustou pěnu navrstvíme do dortové formy na předem připravený korpus a proložíme druhou třetinou angreštu.
Vše dobře rozvrstvíme, přikryjeme druhou částí korpusu a povrch přetřeme tenkou vrstvou náplně.
Dort dáme vychladit.
Poslední třetinu angreštu (pro pěknou barevnost můžeme zkombinovat třeba s červenými malinami a modrými ostružinami) rozložíme na povrch dortu.
Vodu či šťávu na polevu ohřejeme na teplotu asi 60 °C a rozpustíme v ní želatinu.
Necháme chladnout bez míchání, abychom nevmíchali do polevy bublinky.
Až začne poleva tuhnout přelijeme jí dort a dochladíme v lednici.
Podobné recepty
- » Angreštový džus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Angreštový rosol
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Angreštový pudink s černým rybízem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Angreštový vinný nápoj
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Angreštový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Angreštový vinný nápoj
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smetanový králík v zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003014) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254562) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232628) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213029) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122595) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110532)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy