Jidáše s medem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jidáše s medem

Suroviny

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hrnku rozdrobte droždí, rozmíchejte se lžičkou cukru, se lžící mouky a s několika lžícemi vlažného mléka na hladké těstíčko a počkejte čtvrt hodiny, až vzejde kvásek.

Změklé máslo utřete se žloutky a s cukrem krupicí i s vanilkovým cukrem, přidejte citronovou kůru a špetku drceného anýzu. Nakonec vmíchejte mouku, špetku soli a zbylé mléko a vypracujte tužší těsto, které nechejte kynout přibližně hodinu.

Těsto vyklopte na vál poprášený hladkou moukou. Rozdělte na stejně velké dílky a vyválejte válečky silné asi 1 cm. Z nich pak tvarujte spirály či jiné tvary. Rozložte je na plechy vyložené pečícím papírem, nechte ještě chvíli kynout, pak je pečlivě potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 200°C. Nejlépe chutnají vlažné a potřené medem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist