Brusinkové perníčky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Brusinkové perníčky

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Za stálého míchání rozehřejeme v hrnci med a cukr, až se cukr rozpustí, vznikne tekutá hmota. Poté necháme vše trochu vychladnout, zhruba na 50°C. Brusinky a vlašské ořechy (z obou si odložíme pár na zdobení) nasekáme nadrobno. Perníkové koření a kypřící prášek pořádně smícháme s moukou. Směs nesmí přijít do styku s ničím tekutým. Polovinu mouky, brusinky a vlašské ořechy přidáme k medu a promícháme. Hmotu se zbytkem mouky uhněteme do hladka. Těsto vyválíme na plechu vyloženém papírem na pečení. Nožem si lehkým řezem naznačíme pravidelný tvar sušenek, např. obdélníčky či kosočtverce. Plech odložíme asi na jednu hodinu do chladna.

Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 - 25 minut.

Moučkový cukr lehce svaříme s vodou do mírného sirupu. Horké pečivo touto směsí lehce potřeme a ozdobíme zbylými brusinkami a vlašskými ořechy. Poté krájíme podle označení.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist