Martinské rohlíčky bez kynutí (slané i sladké) od Vilemíny

Kategorie: Moučníky

Autor:

Martinské rohlíčky bez kynutí (slané i sladké) od Vilemíny

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Tradiční martinské rohlíčky mohou být kynuté, z těsta se zakysankou, anebo s droždím bez kynutí - těsto se dobře zpracovává a bez čekání.
Změklý tuk, vejce, mouku, trochu soli dáme do robotu, nadrobíme droždí a vypracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme pár lžic mléka, aby se lépe spojilo. Celé množství těsta rozdělíme na šest koulí (pomáhám si váhou) a dáme na chvíli do lednice. Zatím si připravíme náplň. Mleté maso promícháme s vymačkaným zelím a jedním vejcem, dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou nebo majoránkou. Můžeme také použít jinou svoji oblíbenou náplň slanou nebo sladkou, výborná jsou povidla. Nejčstěji s epoužívá mák.
Rozválíme jednu kouli těsta na kulatou placku 2 mm silnou, rozkrojíme na 8 dílů a do širší části dáme lžičku náplně. Stočíme ke špičce a zahneme ji na plechu s papírem na pečení dospod, ohneme špičky do oblouku a trochu je zmáčkneme, uzavřeme.
Z tohoto množství uděláme dva plechy rohlíčků asi 6-7 cm dlouhých. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem (stačí bílek). Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.

Poznámka:

jedno vejce do těsta, jedno na potření a jedno do náplně
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist