DUET ČOKOLÁDOVÉHO PARFÉ S POHANKOVOU SUŠENKOU A JAHODOVOU OMÁČKOU SE ZAKYSANOU SMETANOU

Kategorie: Moučníky

Autor:

DUET ČOKOLÁDOVÉHO PARFÉ S POHANKOVOU SUŠENKOU A JAHODOVOU OMÁČKOU SE ZAKYSANOU SMETANOU

Suroviny

Porce: 12 + –
  • Suroviny na jednu formu parfé
  • 30% smetana ke šlehání 400 ml
  • 60% hořká čokoláda 150 g
  • 35% bílá čokoláda 150 g
  • cukr krupice 3 lžíce
  • amareto do bílé čokolády 0.5 dl
  • žloutek 6 ks
  • Suroviny na 15 sušenek
  • hladká mouka 200 g
  • moučkový cukr 70 g
  • máslo 50 g
  • vejce 1 ks
  • med 50 g
  • jedlá sůl 1.2 lžička
  • skořice 1 lžička
  • perníkové koření 1 lžička
  • vařená pohanka Lagris 120 g
  • Suroviny na jahodovou omáčku ze zakysané smetany
  • čerstvé jahody 200 g
  • moučkový cukr 2 lžíce
  • zakysaná smetana 200 g
  • vanilkový lusk 1.2 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny žloutky s cukrem. Ihned přendáme do dvou studených misek (aby se pěna nesrazila). Částečně zchladíme a přidáme za stálého míchání rozpuštěnou čokoládu. Tmavou čokoládu dáme do jednoho dílů ušlehaných žloutků a bílou čokoládu s amaretem dáme do druhé části žloutků. Ze smetany ušleháme šlehačku, kterou zvolna zamícháme do směsi žloutků a čokolády.Do formy vystlané dvojitou vrstvou potravinářské folie dáme díl krému z bílé a potom díl krému z tmavé čokolády. Jen lehce promícháme vidličkou. Zamrazíme nejlépe na 24 hodin.

Připravíme těsto, které do druhého dne necháme v lednici pod fólii odpočinout. Vyválíme 0,5cm tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary nebo můžeme přímo ze šišky těsta krájet tenké plátky, které pečeme v troubě na 175°C cca 10 minut.

Čerstvé jahody nakrájíme na čtvrtky a smícháme s moučkovým cukrem. Lehce promícháváme, dokud nám jahody nepustí šťávu. Smícháme se zakysanou smetanou a vanilkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist