Staročeská vánočka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme trochu vlažného mléka a lžičku cukru. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.

Do mísy přesypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, přidáme 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr, špětku soli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy a přidáme zbylé mléko. Těsto mícháme tak dlouho, dokud se na těstě netvoří puchýře.

Rozinky ponoříme do horké vody nebo do rumu. Scedíme je a spolu s mandlemi je vmícháme do těsta. Nádobu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na devět dílů. Spodní část vánočky spleteme ze 4 dílů, prostřední ze tří a vrchní ze dvou.

Vánočku potřeme vajíčkem, posypeme zbylými mandlemi a rozinkami a vložíme na vymazaný plech. Vánočku necháme ještě chvíli kynout. Nakonec zvolna upečeme do zlatohněda.

Tip: Pokud se vánočka bortí, můžeme ji zpevnit špejlemi.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist