Jidáše

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jidáše

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Droždí rozdrobíme a rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme med, žloutky, prosátou mouku a sůl. Přidáme máslo a vypracujeme vláčné jednolité těsto, které se nesmí lepit k hranám mísy a necháme jej cca 1 hodinu v teple vykynout. Po vykynutí těsto znovu propracujeme a rozdělíme asi na 21 menších dílků, které vyválíme na proužky a ty zauzlujeme. Do jidášů se můžou zapíchat hřebíčky, aby vytvářeli oči(jidášům se říká také ptáčci). Necháme je opět 30- 60 minut vykynout a poté potřeme rozšlehaným vajíčkem(můžeme posypat i plátky mandlí)a pečeme dozlatova v troubě předehřáté troubě na 180°C.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist