Pavlova s maracujou a mangem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Pavlova s maracujou a mangem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1)
Do bílků jsem přidal špetku soli a vše vyšlehal do hustého sněhu. Za stálého šlehání po lžících postupně jsem přidával cukr, to vše při nejvyšší rychlosti. Následně prosátou škrobovou moučku a nakonec ocet.

2)
Připravené těsto jsem navršil na pečící papír do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Po okrajích by mělo být těsto vyšší než uprostřed, to aby šlehačka s ovocem lépe držela.

3)
Troubu jsem předehřál na 150 °C, poté stlumil a pekl na 110 °C po dobu 80 minut. Je to spíš takové sušení.

4)
Po upečení jsem korpus nechal vychladnout v troubě. Teplota pečení je orientační, každá trouba peče jinak, takže je potřeba zkoušet. Pavlova by měla zůstat po upečení bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná. Že je korpus hotový poznáte tak, že jej lze lehce odlepit od pečícího papíru.

5)
Na vychladlý korpus jsem navršil ušlehanou šlehačku bez cukru, pak pokrájené mango a nakonec vše jsem zakapal dření maracuji. Dort je nejlepší podávat hned. Jinak korpus bez šlehačky vydrží 2 dny.

Poznámka:

Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciáoně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem. Právě příjemnou nakyslou chuť ovoce s kombinací sladkého korpusu si zamiluje každý.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist