Marlenka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Marlenka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Arménie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Sodu s octem smícháme ve vyšším hrnku – dost vypění, do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme. Potom přidáme ocet se sodou a znovu vymícháme. Směs dáme na plamen a za stálého míchání přidáme vejce. Mícháme stále, až se na povrchu objeví pěna a směs začne hnědnout, potom ihned odstavíme.

2. Po částečném vychladnutí přidáme prosátou hladkou mouku, vypracujeme těsto, rozdělíme na 7–8 kuliček, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat na teplém místě.

3. Po odpočinutí vyválíme na slabou placku. Protože je těsto dost tuhé, je lepší nejprve udělat delší váleček, který se potom dá lépe vyvalovat na tenkou placku. Péci ve vyhřáté troubě při 190°C asi 4 minuty – nutné hlídat, podle síly placky se čas mění.

4. Salko 3 hodiny zvolna vaříme zcela ponořené ve vodě, ty 3 hodiny je nutné dodržet.
Můžeme také pro zkrácení času a úsporu energie vařit Salko v Papiňáku necelou hodinu (nezapomenout stáhnout var na minimum, když začne syčet!!!!).
Potom ho necháme vychladnout (vznikne tuhá hnědá hmota). Vyklopíme ji a s máslem rozmixujeme, dále je možné přidat oříšky a trochu koňaku.

5. Jednotlivé placky se potřou krémem a jedna se rozstrouhá na poslední krém na povrchu dortu (může se smíchat s instantním kakaem, případně i oříšky).

Poznámka:

můžeme přidat do krému mleté oříšky a koňak
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist