Křehký knížecí koláč s citronovým krémem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Křehký knížecí koláč s citronovým krémem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřícím práškem. Přidejte pokrájené, změklé máslo a asi 2 lžíce vody smíchané se solí. Zpracujte na vláčné těsto, zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočinout.
Těsto rozválejte na kruh o průměru asi o 5 cm větší, než je horní okraj formy. Formu ( o průměru 26-28 cm ) jemně vytřete máslem a dno můžete vyložit kruhem pečícího papíru. Těsto přemístěte opatrně do formy, dobře ho namáčkněte na její stěny a přesahující okraje opatrně ořízněte. Těsto na dně jemně propíchejte vidličkou, zakryjte pečícím papírem, zasypte vrstvou suchých fazolí nebo keramickými korálky a nechte asi 15 minut odpočinout. Korpus vložte do trouby předehřáté na 210°C. Po deseti minutách snižte teplotu na 180°C a pečte, až okraje začnou zlátnout. Korpus vyndejte, vysypte fazole a odstraňte pečící papír. Okraje korpusu zakryjte alobalem, vraťte do trouby a pečte, až je i dno upečené dozlatova.
V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody. Přidejte cukr, citronovou kůru a šťávu. Smíchejte pudinkový prášek se 100 ml vody a žloutky. Za stálého míchání vlijte do kastrůlku, a když směs zhoustne, vmíchejte máslo a odstavte. Krátce promíchejte a nalijte do upečeného korpusu. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte asi 20 minut. Pokud okraje těsta příliš tmavnou, zakryjte je alobalem. Upečený koláč nechte částečně zchladnout, povrch krému zakryjte fólií a nechte důkladně vychladit. Před podáváním koláč ozdobte šlehačkou a podle chuti jednotlivé porce pocukrujte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist