Staročeský povidloň

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 210 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vodu s máslem uvedeme do varu, přidáme špetku soli a promícháme, vsypeme mouku a mícháme až se těsto nebude lepit na vařečku a na hrnec. Necháme trochu vychladnout a do těsta budeme vmíchávat vajíčko po vajíčku a pořádně těsto propracujeme.

Odpalované těsto namažeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě dáme péct dozlatova. Po upečení mírně přiotevřeme troubu, aby se mohla teplota snížit, ale aby těsto nezažilo teplotní šok, kdybychom jej vyndali přímo z trouby.



Mezitím vyšleháme smetanu na šlehání a vmícháme do ní ztužovač šlehačky.



Plát z odpalovaného těsta přepůlíme a spodní stranu namažeme povidly. Na povidla dáme ztuženou šlehačku a překryjeme jí druhou půlkou těsta. Polijeme ji čokoládovou polevou a dáme do lednice na 2 hodiny vychladit.



Po vychlazení nakrájíme na řezy a podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Diskuze

V seznamu potravin na přípravu odpalovaného těsta chybí mouka - množství i druh. Děkuji za doplnění.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist