Pečené jehněčí kotletky a velikonoční nádivka s uzeným masem a bromborovým pyré

Kategorie: Maso

Autor:

Pečené jehněčí kotletky a velikonoční nádivka s uzeným masem a bromborovým pyré

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Jehněčí kotletky 1000 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 ks
  • Brambory varný typ C 1000 g
  • Smetana 33 % 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Olej 30 g
  • Žemle - na nádivku 250 g
  • Cibule - na nádivku 40 g
  • Uzené maso - na nádivku 100 g
  • Vejce - na nádivku 3 ks
  • Máslo - na nádivku 50 g
  • Mléko - na nádivku 100 ml
  • Sůl - na nádivku 7 g
  • Hrubozrnná sůl - do pekáče 300 g
  • Kopřivové listy - na nádivku 7 g
  • Muškátový oříšek - na nádivku 0.3 špetka

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omyté brambory pečeme ve slupce v pekáči na hrubozrnné soli při 180 ´C doměkka. Brambory nakrojíme, aby se nám z nich lépe odpařila voda.



Upečené brambory vydlabeme ze slupek, prolisujeme přes pasírku, přilijeme horkou smetanu, osolíme a vymícháme hladké pyré. Následně pyré zjemníme vmícháním na části děleného měkkého másla.



Žemli nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem, omyté listy kopřiv nasekáme nadrobno a promícháme s namočenou žemlí. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme dosklovita. Přidáme nakrájeme uzené maso, krátce zarestujeme a přidáme k žemli.



Měkké máslo ochutíme solí, muškátovým oříškem a vyšleháme do pěny se žloutky.



Zlehka vmícháme do žemlové směsi.



Nakonec vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků. Tuto směs vložíme do pekáče, který je vymazaný máslem a vysypaný jemnou strouhankou.



Pečeme na 165 ´C asi 20 minut. Doba pečení závisí na výšce nádivky. Po upečení krájíme na porce.



Jehněčí kotletky opečeme vcelku na dobře předehřáté pánvi ze všech stran a dopíkáme v předehřáté troubě na 180 ´C asi 6 minut podle toho, jak propečené je máme rádi. Nakonec je ochutíme jemně nasekaným čerstvým rozmarýnem a solí. Až poté nakrájíme na jednotlivé kotletky.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist