Jehněčí s chřestovým salátem

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí s chřestovým salátem

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Jehněčí maso 1500 g
  • Bazalka 1 lžíce
  • Tymián 1 lžíce
  • Šalvěj 1 lžíce
  • Sůl a pepř 1 špetka
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Chřest - na salát 500 g
  • Vejce - na salát 3 ks
  • Černé olivy - na salát 15 ks
  • Rukola - na salát 1 miska
  • Polníček - na salát 1 miska
  • Salát Lollo Rosso - na salát 1 miska
  • Salát Lollo Biondo - na salát 1 miska
  • Majonéza 3 lžíce
  • Šťáva z citronu 1 ks
  • Sůl a pepř 1 špetka
  • Olivový olej 2 lžíce

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Velká Británie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

MASO

Jehněčí maso potřeme směsí nasekaných bylinek, soli, pepře a oleje. Pečeme nejdříve zakryté 30 minut při 200´C, poté odkryjeme a dopíkáme při 175´C asi hodinu. Podle potřeby podléváme bujonem, můžeme přidat i trochu bílého vína.



SALÁT

Chřest očistíme a odstraníme tuhé části. Rychle ho propaříme v osolené vodě a poté zchladíme studenou vodou, aby zůstal zelený. Vejce uvaříme a nasekáme nahrubo. Suroviny na dresink promícháme s nakrájeným chřestem a s jarními saláty.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist