Pečený losos s rukolou

Kategorie: Maso

Autor:

Pečený losos s rukolou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Porce z lososa 4 ks
  • Rukola 6 hrst
  • Smetana na vaření 1 kelímek
  • Mleté vlašské ořechy 1 lžíce
  • Mouka 1 lžíce
  • Trochu citronové šťávy 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Olivový olej 1 ks
  • Kousek másla na opečení 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lososa omyjeme, osušíme, lehce obalíme v mouce, osolíme, opepříme a pomalu z obou stran opečeme na oleji. Ke konci pečení přidáme kousek másla. Opečeného lososa uložíme v teple. Oloupaný a na plátky nakrájený česnek velmi pomalu opečeme v pánvi na troše oleje do růžové barvy. Přidáme opranou a odkapanou rukolu a mleté ořechy krátce orestujeme. Trochu rukoly odebereme a udržujeme v teple. Zbytek zalijeme smetanou, promícháme a podusíme asi 3 minuty. Nakonec omáčku dochutíme solí a trochou citronové šťávy. Na talíř rozdělíme omáčku s rukolou, přidáme opečené porce lososa a každou porci ozdobíme kopečkem odložené rukoly.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist