Jehněčí na víně

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí na víně

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Jehněčí kýta bez kosti 2 kg
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Oregano čerstvé 4 snítka
  • Rozmarýn čerstvý 4 snítka
  • Česnek nahrubo nasekaný 3 stroužek
  • Červené víno 600 ml
  • Krájená rajčata v konzervě 400g 2 ks
  • Krupicový cukr 1 lžíce
  • Sůl 2 lžička
  • Pepř 1 lžička

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Nejdřív si zapnu troubu a předehřeju ji na 200 °C. Maso omyju a osuším. Do hluboké misky nebo hrnku dám olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixuju na kaši.

2. Maso rozprostřu na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřu olejovou kašičku s kořením. Maso svážu provázkem do úhledného špalíčku, dám na pekáč a nechám dvacet minut péct v troubě. Pak maso zakryju poklicí, teplotu snížím na 150 °C a peču tři hodiny. Občas maso otočím, případně podliju trochou vody.

3. Po třech hodinách vyndám pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou. Z pekáče odeberu tuk, který se vypekl, přiliji víno, přidám rajčata, větvičky bylinek a vrátím nepřikrytý pekáč na čtyřicet minut zpátky do trouby.

4. Ve finále vyndám z pekáče maso na prkýnko, zakryju ho miskou a nechám půl hodiny odpočinout. Omáčku dám do kastrolu, seberu z povrchu tuk a přivedu ji k varu. Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařím deset až patnáct minut, dokud nezhoustne. Ochutím cukrem, případně solí a pepřem. Podávám s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist