Jehněčí na víně
Kategorie: Maso
Autor: andrea
Suroviny
- Jehněčí kýta bez kosti 2 kg
- Olivový olej 2 lžíce
- Oregano čerstvé 4 snítka
- Rozmarýn čerstvý 4 snítka
- Česnek nahrubo nasekaný 3 stroužek
- Červené víno 600 ml
- Krájená rajčata v konzervě 400g 2 ks
- Krupicový cukr 1 lžíce
- Sůl 2 lžička
- Pepř 1 lžička
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Itálie
Počet porcí: 6
Postup:
1. Nejdřív si zapnu troubu a předehřeju ji na 200 °C. Maso omyju a osuším. Do hluboké misky nebo hrnku dám olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixuju na kaši.
2. Maso rozprostřu na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřu olejovou kašičku s kořením. Maso svážu provázkem do úhledného špalíčku, dám na pekáč a nechám dvacet minut péct v troubě. Pak maso zakryju poklicí, teplotu snížím na 150 °C a peču tři hodiny. Občas maso otočím, případně podliju trochou vody.
3. Po třech hodinách vyndám pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou. Z pekáče odeberu tuk, který se vypekl, přiliji víno, přidám rajčata, větvičky bylinek a vrátím nepřikrytý pekáč na čtyřicet minut zpátky do trouby.
4. Ve finále vyndám z pekáče maso na prkýnko, zakryju ho miskou a nechám půl hodiny odpočinout. Omáčku dám do kastrolu, seberu z povrchu tuk a přivedu ji k varu. Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařím deset až patnáct minut, dokud nezhoustne. Ochutím cukrem, případně solí a pepřem. Podávám s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty
- » Jehněčí kolínka na víně
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí na víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí ragú na víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kolínko na zelenině a víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002941) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254538) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232607) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213003) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122587) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110528)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy