Pravé boloňské špagety

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opékáme na něm asi 6 minut česnek, cibuli a mrkev.



Přidáme mleté maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a vše důkladně za častého zamíchání na středním ohni zhruba 12 minut opékáme. Maso i játra musejí zhnědnout.



Vmícháme víno marsala, nakrájená rajčata, bazalku a rajčatový protlak a směs 4 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme, kastrol přikryjeme pokličkou a mírně dusíme ještě asi 15 minut.



Z kastrolu odstraníme pokličku, masovou směs zamícháme a podusíme na mírném ohni dalších 15 minut bez pokličky.



Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře.



Těstoviny přelijeme omáčkou a hotové boloňské špagety podáváme.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist